29.03.2024 10:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ОБСЄ закликала Україну активніше розслідувати злочини проти журналістів

utiski-svoboda-slova1

Українська влада має активізувати зусилля з розслідування злочинів, скоєних проти журналістів.

Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович за підсумками візиту в Україну, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Вбивство Шеремета стало поганим сигналом усій медіаспільноті. Усі журналісти, вбиті в Україні, включно із Георгієм Гонгадзе, Олесем Бузиною та В’ячеславом Веремієм, заслуговують на повну справедливість. Безкарність наражає на небезпеку кожного журналіста», — сказала Міятович.

Під час зустрічі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним вона наголосила на необхідності гарантувати безпеку всіх представників медіа та захистити свободу ЗМІ. «Я отримую все більше повідомлень про погрози журналістам, особливо в мережі Інтернет, особливо стосовно журналістів, які працюють у жанрі розслідування. Залякування та наліплювання на журналістів ярликів «зрадників» є неприйнятним для демократії, обмежуючи можливості журналістів виконувати свою роботу», — підкреслила представник ОБСЄ.

За її словами, справи затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка та Миколи Семени, утримуваного під домашнім арештом у Криму, залишаються її пріоритетом.

Окрім цього, Міятович висловила невдоволення у зв'язкау з неможливістю відвідання окупованого Криму та Донбасу. «Прикро, що я досі не маю змоги поїхати на схід України, до Криму та Севастополя, аби зустрітися там із журналістами та представниками громадянського суспільства, оцінити дотримання свободи медіа, яке, згідно зі звітами, потребує мого негайного втручання», — підсумувала представник ОБСЄ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-10-2016 19:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100