28.03.2024 17:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Україна посідає перше місце у світі за кількістю смертей від забруднення повітря, – ВООЗ

zagraz povitrya2

Україна очолює список держав за кількістю смертей від забруднення повітря співвідносно із загальною чисельністю населення, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з дослідженням ВООЗ, протягом 2012 року в Україні від забруднення повітря пішло з життя 54 507 осіб. Статистика показує 120 померлих на 100 000 населення, йдеться у статті на The Guardian.

Забруднення повітря в Україні спричинює у 4 рази більше смертей, ніж у 5 «найчистіших країнах» світу (Ісландія, Фінляндія, Ліберія, Канада,Вануату) разом узятих.

У п’ятірку рейтингу за кількістю смертей потрапили Болгарія, Білорусь, Росія, а також Боснія і Герцеговина.

Високу смертність від забруднення повітря у пострадянських країнах науковці пов’язують із залишеною у спадок від СРСР промисловістю.

Найбільше забруднення спричинюють автомобілі, вугільна промисловість, спалювання відходів.

Спільно з ВООЗ над дослідженням працювали 16 вчених з 8 міжнародних організацій.

Вони зібрали дані із понад трьох тисяч місцевостей, завдяки відстежуванню моніторів забруднення, встановлених на землі, моделювання та показники супутників.

Раніше ВООЗ також повідомляла, що 92% жителів Землі дихають забрудненим повітрям.

За даними організації, кожна дев'ята смерть у світі пов'язана із забрудненням повітря, в тому числі всередині приміщень. Ця проблема не менш небезпечна, попереджають в ВООЗ, особливо в бідних країнах, де для приготування їжі досі використовують вугілля.

Інформації, оприлюдненої організацією достатньо, щоб «усі дуже занепокоїлися», заявила Марія Нейра, директор Департаменту ВООЗ з громадської охорони здоров'я і довкілля.

«Це надзвичайна ситуація в охороні здоров'я», – підкреслила Нейра.

Експерти організації застерігають, що проблема гостріше стоїть в містах, проте повітря в сільській місцевості брудніше, ніж багато хто думає.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-10-2016 19:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100