29.03.2024 10:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мільойнер Дерев'янко проштовхує тоталітарний закон № 5318 про іноземних агентів, щоб ускладнити боротьбу з депутатською корупцією

moe1

Виконавчий директор Тransparency International Україна Ярослав Юрчишин заявив, що у порядку денному Верховної Ради на 3 листопада 2016 року стоїть закон № 5318 про іноземних агентів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він написав в блозі Української правди.

Даний законопроект запропонував народний депутат партії «Воля» Юрій Дерев'янко 28 жовтня.

За його словами, право визначати перелік іноземних агентів пропонується надати Національному агентству з питань запобігання корупції. Юрчишин підкреслив, що НАЗК — організація, яка отримує кошти на реалізацію своїх проектів від міжнародних партнерів.

Згідно з проектом закону, суб'єктів, на яких поширюється дія закону, зобов'яжуть подавати електронні декларації.

«Здавалося б – блага мета, показати на що живуть антикорупціонери. Ми й самі над цим думали і планувати, принаймні в Transparency International Ukraine, запровадити е-декларування для керівництва та співробіників з січня 2017 року. Але диявол у деталях», — написав Юрчишин.

«Так от, вирішило посольство, скажемо, Данії, привезти антикорупційних експертів з усього світу і провести конференцію в Києві. За цим законом е-декларацію має заповнити керівник закладу де буде конференція проводитися, фірма-постачальник харчів на цей захід, а якщо (і таке може бути), приватний підприємець організовуватиме прибирання цього залу», — зазначив він.

За словами Юрчишина, мета закону — «відбити можливості або принаймні максимально ускладнити їх для міжнародних партнерів України інвестувати в боротьбу з корупцією».

«Бо без таких інвестицій не було б ні НАБУ, ні Національного агентства з питань запобігання корупції — НАЗК, ні електронного декларування», — написав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-11-2016 14:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100