29.03.2024 04:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Власник «Михайлівського» Поліщук заявив, що Рожкова змусила продати його банк Кауфману. Подробиці

gontareva-rus1

Бізнесмен Віктор Поліщук обвинувачує заступника голови Національного банку Катерину Рожкову в тиску на менеджмент банку «Михайлівський» з вимогою продати банк.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«На початку лютого Платинум Банк в особі Зінкова (Дмитра Зінкова), куратора банку, звернувся до банку „Михайлівський“ в особі Дорошенка (Ігоря Дорошенка) з позицією купити банк „Михайлівський“. Ми відмовилися», — заявив Поліщук.

"Протягом 2 тижнів Рожкова (Катерина Рожкова) викликала до себе в кабінет Дорошенка й наполегливо змусила переглянути ще раз купівлю Платинум Банком «Михайлівського», — сказав він.

Поліщук повідомив, що після цього він як власник сформував ціну на банк у розмірі 200 млн гривень.

«У квітні я як власник відмовився від прийняття рішень і передав банк „Михайлівський“ на аудит банку „Платинум“ в особі Кауфмана (Бориса Кауфмана), Зінкова (Дмитра Зінкова) і Гуртового (Григорія Гуртового) для приєднання до Платинуму. За квітень відбувся аудит і 19 травня я офіційно продав банк Кауфману за 200 млн гривень», — констатував Поліщук.

Він повідомив, що ці 200 млн гривень пішли на погашення його кредитних зобов'язань перед банком «Михайлівський», після чого він вивів із застави 3 об'єкти.

Поліщук нагадав, що 19 травня Дорошенко й вся команда банку «Михайлівський» перейшли на роботу в Платинум Банк.

Бізнесмен також заявив, що готовий пройти перевірку поліграфом разом з Катериною Рожковою й Борисом Кауфманом.

Як повідомлялося, 2 листопада 2016 року Національний банк України спростував заяву власника банку «Михайлівський» Віктора Поліщука про те, що він погодив з Нацбанком продаж фінустанови до визнання його неплатоспроможним і не причетний до шахрайських дій у банку.

У травні в банк «Михайлівський» була введена зовнішня адміністрація. Пізніше повідомлялося, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Прокуратура Києва також розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки «Ельдорадо» і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку «Михайлівський», в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Національний банк оцінив завдані власником банку «Михайлівський» Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-11-2016 21:17 | Кількість переглядів 1649 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100