23.04.2024 21:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Печерського райсуду Лариса Сокол не схотіла взяти під варту «беркутівця» Олександра Бєлова, який розстріляв трьох учасників Революції Гідності

Berkut strilyae8

Печерський райсуд Києва так і не обрав жодного запобіжного заходу екс-"беркутівцю" Олександру Бєлову, який підозрюється у вбивстві трьох учасників Революції Гідності 18 лютого 2014 року у Кріпосному провулку.

Як повідомляє Національне бюро розслідувань України, прокуратура звернулася до Печерського райсуду з клопотанням взяти під варту Бєлова у зв’язку з тим, що йому інкримінують ще одне обвинувачення — незаконне поводження з боєприпасами.

Представники Департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури наполягали на триманні Бєлова під вартою з огляду на тяжкість пред’явлених йому підозр, а саме: замах на вбивство та закінчений замах на вбивство, а також те, що декілька свідків прямо вказали на нього, як на особу, яка стріляла з вогнепальної зброї у мітингувальників.

Разом з тим суддя Печерського райсуду Лариса Сокол відклала прийняття рішення за цим клопотанням на 22 листопада 14.45 у зв’язку з тим, що Апеляційний суд Києва, який 15 листопада випустив Бєлова з-під варти на нічний домашній арешт, ще не оголосив повного тексту відповідної ухвали, в якому міститься мотивація для зміни запобіжного заходу Бєлову.

Як відомо, що Бєлов є підозрюваним у кримінальному провадженні стосовно замаху на вбивство та закінченого замаху на вбивство разом з іншими екс-бійцями батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Головного управління МВС України в Харківській області, які 18 лютого 2014 року напали на учасників Революції Гідності, внаслідок чого троє з них загинули і ще понад 30 отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

15 листопада 2016 року Апеляційний суд Києва змінив Бєлову запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Влітку цього року слідчі Генпрокуратури затримали чотирьох колишніх бійців харківського «Беркуту», серед яких був Бєлов і які підозрюються у злочинах проти активістів Майдану.

Колишні «беркутівці» підозрюються у вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, «на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-11-2016 11:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100