28.03.2024 16:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гриняк, що організовував штурм Майдану 18 лютого сподобався Авакову як Тахтай?

Grynyak-Volodimir1

Левус і Бондар взяли на поруки генерала МВС Володимира Гриняка, якого прокуратура підозрює:

– в організації штурму Майдану 18 лютого («передавав вказівки від Захарченка та Ратушняка до інших підрозділів та їхніх керівників, зокрема, до втікача Федчука», – ГПУ);

– організації виплат силовикам, які брали участь у побитті активістів («зараз встановлено, що фінансувався як мінімум «Беркут», але, цілком можливо, до цього були залучені й інші підрозділи, – зазначило джерело. – Загалом встановлено суму в 30 млн. грн..., які в період з грудня 2013-го по лютий 2014 року пройшли через чорну касу», – ГПУ).

«Нарфронтівці» публічно аргументують своє «заступництво» тим, що Гриняк «зливав» інформацію їм під час Революції. А з несказаного це нагадує історію з новим держсекретарем МВС Тахтаєм. Він працював в АП Льовочкіна, але в якості бухгалтера за часів Авакова дуже сподобався міністру, через що він закрив очі на минуле Тахтая. Впевнений, Гриняк і на теперішній посаді в департаменті громбезпеки НГУ так «сподобався» Авакову, що він готовий піти на чергові іміджеві втрати.

Але їхня аргументація виглядає несерйозно на фоні ключового факту: Гриняк за час слідства відмовлявся співпрацювати з прокуратурою і давати свідчення у справі. Якщо під час Революції у нього вистачило завбачливості перестрахуватись і щось злити самообороні, то це не робить із нього «свого в доску парня».

Певно, Гриняк тому і не співпрацює зі слідством, бо доведеться здати низку правоохоронців, причетних до «операцій» на Майдані, які й зараз спокійно працюють у МВС. Елемент поруки, який в сукупності з інкримінованими статтями ККУ, нівелює його співпрацю із самообороною, якщо вона взагалі мала місце.

Роман Кулик, фейсбук, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2016 20:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100