29.03.2024 08:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Народний депутат Сергій Лабазюк побив співробітника СБУ під час проведення обшуків

Народний депутат України Сергій Лабазюк чинить опір роботі співробітників правоохоронних органів, які проводять обшук на одному з приватних підприємств у місті Волочиськ, Хмельницької області.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Під час проведення слідчих дій на підприємстві “Аграрна компанія 2004” народний депутат, який перебув там же, вдарив співробтіника СБУ. Наразі співробітника служби безпеки госпіталізували. За оцінками лікарів він отримав травми середньої тяжкості.

Представник СБУ намагаються проводити обшуки однак їм чиняться перешкоди — до приміщення фірми підтягують “тітушки”.

Зауважимо, що народний депутат Сергій Лабазюк, входить до депутатської групи “Воля народу” та є першим заступником голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Був обраний у 188 виборчому окрузі, який об’єднує частину міста Хмельницького та Волочиський район. 16 січня 2014 року Лабазюк голосував за «диктаторські закони». За твердженням самого Лабазюка, 1 серпня того ж року він подав в Апарат ВРУ заяву з вимогою вважати, що він не голосував за ці закони.

За даними СБУ, спецслужба спільно з ГПУ викрила багатомільйонне розкрадання бюджетних коштів посадовцями Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, «організоване через комерційні структури, підконтрольні одному з нардепів».

«Правоохоронці встановили, що протягом 2015—2016 років „автомобільні“ чиновники уклали низку договорів з двома комерційними структурами на поточний ремонт доріг. В СБУ з’ясували, що фірми належать одному з народних депутатів. Він також фактично контролював дії посадовців „Автодору“, які узгоджували з депутатом об’єкти ремонту та вартість робіт», — зазначили в СБУ.

У 2015 році одна з комерційних структур отримала замовлення на ремонт доріг державного значення на 17,2 млн грн, у поточному — інша фірма вже «освоїла» 75,5 млн. до кінця року планувалося перерахувати ще майже 34,4 млн грн.

«Оперативники СБ України встановили, що під час ремонту доріг підрядники порушили технології через використання меншої кількості матеріалів, ніж необхідно. Посадовці „Автодору“ прийняли акти виконаних робіт із завідомо неправдивими даними щодо вартості послуг», — додали в СБУ.

У спецслужбі зазначили, що під час передвиборчої компанії депутат для підняття рейтингу, порушуючи бюджетне законодавство, відремонтував за державні гроші автомобільну дорогу місцевого значення на суму 3,5 млн гривень.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 КК, оперативно-слідча група СБУ прибула для проведення обшуків в офісах комерційних структур на Хмельниччині.

Власники фірми викликали 40 охоронців для вчинення опору оперативникам СБУ. Обшуки у Службі автомобільних доріг, комерційних структурах та за місцями проживання фігурантів справи тривають», — повідомили в СБУ.

Як зазначила Гітлянська, Нацполіція проведе розслідування за фактом бійки, а також щодо залучення депутатом для спротиву процесуальним діям правоохоронців декількох десятків так званих «тітушок».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-12-2016 13:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100