16.04.2024 20:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У путінських маріонеток з окупованого Донбасу заявили, що у відповідь на передачу #Порошенко 15 полонених нікого не віддадуть

separ-nado1

 

У путінській тербанді «ДНР» не мають наміру передавати будь-кого з українських полонених у відповідь на 15 осіб, яких Київ готується передати сепаратистам.

Про це заявила так званий «омбудсмен» донецьких бойовиків Дар'я Морозова в коментарі російському «Інтерфаксу», повідомляє sprotiv.org.

«Ми готові прийняти п'ятнадцять людей. Однак лише в односторонньому порядку. У відповідь нікого видавати не будемо. Ми нагадали Києву, що досить видали в односторонньому порядку», — заявила вона.

При цьому Морозова висловила надію на те, що «до кінця року обмін в форматі „всіх на всіх“ вдасться реалізувати».

Раніше повідомлялося, що Україна передає 15 осіб зі списку ОРДЛО на звільнення в якості доброї волі, щоб розблокувати процес обміну заручників.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на брифінгу.

Геращенко зазначила, що напередодні Росія безпідставно заблокувала скайп-конференцію гуманітарної підгрупи ТКГ з обміну заручниками.

Представники РФ заявили, що не згодні з відеоформатом, тому що вважають, його «недостатньо безпечний».

«Ми передали пропозицію передати 228 громадян, що іх розшукували і запитували ОРДЛО до новорічних свят, аби звільнити наших громадян. І ми й досі не отримали офіційної відповіді. Для того, щоб простимулювати і розблокувати процес обміну заручниками, ретельно проаналізувавши список із 228 осіб, Україна передає 15 осіб із цього списку. Серед них є важкохворі люди, літні люди, 6 жінок», – сказала Геращенко.

За її словами, ці люди будуть помилувані указом президента.

Геращенко запевнила, що на цих людях «немає крові».

Вона звернулася до російської сторони із закликом обміняти українських заручників до Нового року.

«В списку заручників українських є хлопці, в яких удома по двоє-троє маленьких дітей. Їх чекають удома. Вони по два роки не бачили дітей . Проявіть гуманізм. Негайно розблокуйте процес звільнення заручників», – сказала Геращенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-12-2016 19:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100