17.04.2024 00:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Стіна Яценюка»: на Харківщині зробили половину, на Луганщині лише почали

yacenuk-stina3

У Харківській області виконано вже половину робіт з облаштування кордону з Російською Федерацією, а на Луганщині такі роботи лише почали, про це повідомляє sprotiv.org.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко в інтерв'ю газеті «Голос України».

Загалом «ідеться про інтелектуальну модель охорони державного кордону України», яка дозволить і контролювати лінію державного кордону он-лайн, і оперативно реагувати у випадку порушення.

«Що стосується інженерно-технічного облаштування, то ми його здійснюємо відповідно до плану, затвердженого урядом у травні 2015 року», – сказав Назаренко.

«Проект фінансується із державного бюджету. Зараз тривають планові заходи з його виконання на території Харківської і Луганської областей», – зазначив він.

«У Харківській області виконано вже понад 50% робіт. У Луганській області роботи тільки розпочали. А ділянку відділу „Дергачі“ на Харківщині використали як полігон для випробування технічних новацій, котрі зараз спільно із науковцями впроваджуємо на нашому кордоні», – повідомив він.

Голова Прикордонної служби поінформував, що «на сьогодні облаштовано 264,6 км протитанкових ровів, 111,8 км рокадних доріг, 40,6 км контрольно-слідової смуги, 75,7 км загороджувального паркана».

«Придбали й уже використовуємо чотири бойові модулі. Обладнали комплексну систему захисту і контролю державного кордону в більшій частині Харківської області», – сказав він.

«Після запровадження системи візуально-технічного спостереження на тих ділянках, які облаштували — зокрема, на відділі „Дергачі“ та сусідніх, кількість порушень мінімізована», – заявив Назаренко.

При цьому він пожалівся, що «фінансування достатньо обмежене і не дозволяє в повному обсязі виконувати проект».

«У 2015-му із бюджету при проекті майже 1 мільярд гривень були виділені лише 400 мільйонів. Цього року при проекті 1,200 мільярда гривень нам виділено лише 200 мільйонів, на сьогодні профінансовано 175 мільйонів», – сказав він.

«Також залишається неврегульованим питання щодо відведення земельних ділянок — так званих земель оборони уздовж лінії державного кордону», – додав керівник прикордонників.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-12-2016 16:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100