19.03.2024 10:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Тимошенко винна у втраті Україною Криму, — політолог

Putin lapaet Tim1

Директор Інституту глобальної політики імені Зіновія Кулик Сергій Крижанівський висловив свою думку з приводу сценарію Криму, повідомляє sprotiv.org.

Він вважає, що основним винуватцем стала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, яка на вирішальному засіданні РНБО виступила проти дозволу відкрити вогонь українськими військовим.

Більш того, він звинуватив Тимошенко у зв'язках зі спецслужбою сусідньої країни – на думку Крижанівського, ще в 1997 році «газова принцеса» стала агентом ФСБ.

Володимир Путін з перших днів березня 2014 ввів план, який був готовий, ще в 2009 році, пише на своїй сторінці в Facebook пан Крижановський. При чому цим планом малася на увазі не тільки, і не стільки анексія Криму, як анексія інших регіонів України — Донбасу, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Херсонської та Миколаївської областей. Таким чином планувалося вийти на Придністров'ї.

Захоплення південно-східних регіонів України створювала передумови анексії Казахстану, Білорусі та Молдови. Путін також мав військові плани розширення межі Росії за рахунок незалежних кавказьких республіки.

Війна в Сирії і підтримка режиму Асада Путіним, дає йому можливість виходу і контролю Перської затоки, далі розхитування внутрішньополітичного становища Єгипту, контроль піратів в Сомалі ...

На думку Крижанівського, повномасштабна АТО повинна була початися ще на Кримському півострові. Але Тимошенко наполягала на засіданні РНБО, щоб українські військові не відкривали вогонь. А все тому, що Юлія Тимошенко була завербована ФСБ ще в 1997 році. Адже корпорація ЄЕСУ, якою вона володіла, поставляла газ з Росії, Туркменії і, завдяки відкатам, отримувала привілеї з укладання цих угод.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-12-2016 23:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100