29.03.2024 17:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ковбою Пашинському досі не висунуто підозри за збройний напад

Pashinskyi-Avakov1

У справі про інцидент зі стріляниною депутата від фракції «Народний фронт» Сергія Пашинського наразі немає підозрюваних, повідомляє sprotiv.org.

Про це розповів журналістам представник прокуратури Київської області Дмитро Чібісов біля приміщення, де проводився допит Пашинського.

«Поки підозру нікому не оголошували, поки всі учасники події в одному статусі», – повідомив він.

«Після встановлення обставин ми будем визначати кваліфікацію злочину. Наразі ми проводимо слідчі дії з метою встановлення всіх деталей події», – повідомив прокурор.
Він нагадав, що початкова кваліфікація справи – за статтею 296 – хуліганство. Вона може змінитись у залежності від того, що буде встановлено.

Чібісов повідомив, що наразі очної ставки між Пашинським та В'ячеславом Хімікусом не було. Питання про її проведення вирішуватимуть після допиту всіх фігурантів справи. Зокрема прокуратура планує ще допитати дружину й сина Пашинського.

На запитання, чому допит Пашинського відбувається через майже два тижні після інциденту, представник облпроокуртури пояснив наступне:

«Народний депутат не був на території України, тому неможливо було з ним  провести слідчі дії».

Прокурор підтвердив, що в Пашинського вилучена зброя, набої та дозвільні документи. Також призначено судово-медичну, трасологічну, балістичну експертизи і всі вони проводяться.

31 грудня 2016 року біля одного з сіл Васильківського району Київської області Пашинський вистрелив у ногу місцевому жителю В'ячеславу Хімікусу.

В ході конфлікту депутат вистрілив йому в стегно з пістолета, сам же начебто отримав удар пляшкою по голові.

Депутат заявляє, що нападником був саме Хімікус, а той, у свою чергу, стверджує інше.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-01-2017 22:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100