29.03.2024 03:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Володимиру Жемчугову присвоєно звання Герой України. Фото

Zhemchugov-hero1

Президент Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звільненому з полону бойовиків Володимиру Жемчугову звання Герой України, повідомляє sprotiv.org.

Президент вручив йому орден «Золота Зірка» під час урочистого заходу з нагоди Дня Соборності України, розповіли у прес-службі глави держави.

«Як активний учасник руху опору російській окупації він провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об’єктів ворога та особового складу окупаційних військ. При спробі захоплення ворогами, Володимир Павлович прийняв рішення підірвати себе, внаслідок чого отримав тяжкі поранення», — сказав Порошенко.

Високою державною нагородою Жемчугов відзначений за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу.

«Сьогодні в День Соборності, у день об’єднання України, я хочу сказати – та боротьба, яка була раніше, і та боротьба, яка у нас ще попереду до переможного завершення війни – це все не дарма. На моєму прикладі не лише патріоти, а й звичайні жителі окупованих територій Донбасу та Криму побачили, що Україна ніколи і нікого не покине», — сказав Жемчугов та подякував за високу нагороду.

У період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року Жемчугов провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об’єктів ворога та особового складу окупаційних військ.

Серед проведених спецоперацій пошкодження дев’яти ділянок залізничного полотна, що використовувались противником для транспортування озброєння, військової техніки та боєприпасів з території РФ до тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей; виведення з ладу чотирьох ліній електропередач, трьох газорозподільних станції та трансформаторної підстанції; знищення військової автомобільної техніки та особового складу незаконних збройних формувань. Його самовіддані дії в тилу ворога були особливо успішними та вчасними в період оборони Дебальцевого.

29 вересня 2015 року, під час виконання чергового бойового завдання та спроби захоплення противником, Жемчугов прийняв рішення підірвати себе, внаслідок чого отримав тяжкі поранення – втратив обидві руки та зір, та у непритомному стані був захоплений бойовиками. Він тривалий час утримувався у Луганському СІЗО.

17 вересня 2016 року Жемчугов був звільнений з полону російських окупантів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-01-2017 12:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100