19.04.2024 18:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Путін таємно розгорнув нові крилаті ракети, порушивши договір про РСМД, – New York Times

dogovir rus1

Росія таємно розгорнула нові крилаті ракети, не зважаючи на скарги американських чиновників на те, що це порушує контрольний орієнтир Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який допоміг поставити крапку у холодній війні.

Про це пише газета The New York Times з посиланням на представників адміністрації, повідомляє sprotiv.org.

Як зазначає видання, цей крок є серйозною проблемою для президента США Трампа, який пообіцяв поліпшити відносини з президентом Володимиром Путіним і домагатися майбутніх домовленостей щодо зброї.

Представники адміністрації повідомили, що росіяни тепер мають дві дивізії заборонених крилатих ракет. Одна з них досі знаходиться на випробувальному полігоні ракет Капустін Яр на південному сході країни. Інша дивізія, за інформацією співрозмовника, була перенесена в грудні з цього полігону на оперативну базу «в іншому місці в країні».

Американські чиновники припускають, що мова йде про крилаті ракети SSC-X-8. Але «X» вилучили зі звітів розвідки, що означає, що ракетні системи вже не перебувають у стадії розробки і можуть бути готовими до застосування.

Кожен ракетний дивізіон, як вважають американські чиновники, має чотири мобільні пускові установки і великий запас ракет. Пускова установка нагадує пускову установку для Іскандера, системи з ядерними боєголовками малої дальності, що допускається згідно з договорами.

Договір між СРСР та США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності був підписаний Михайлом Горбачовим та Рональдом Рейганом у Вашингтоні 8 грудня 1987 року під час радянсько-американський саміту (набув чинності 1 червня 1988 року).

Учасники договору взяли зобов'язання не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (1000—5500 км) і малої (500-1000 км) дальності. Сторони повинні були протягом 3 років знищити всі пускові установки та ракети наземного базування з радіусом дії 500-5500 км, включно з ракетами як у європейській, так і в азійській частині СРСР. Це була перша в історії домовленість про реальне скорочення наявних озброєнь.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-02-2017 19:25 | Кількість переглядів 3098 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100