19.03.2024 16:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд арештував у підрахуй-мільйонера з #ЦВК Охендовського 100 гривень. Подробиці. Відео

Ohendovskyi-Mihailo-budinok1

Солом’янський суд 24 лютого 2017 року за клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро частково арештував майно голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Про це «Українській правді» розповів адвокат Охендовського Олег Бабіч, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як стверджує адвокат, суд задовольнив клопотання НАБУ тільки частково.

Суд обмежився арештом автомобіля 2008 року випуску, єдиного банківського рахунку Охендовського, залишок на якому складає близько 100 гривень, а також 22 акцій, придбаних Охендовським у середині 90-х.

«Навіть таке рішення суду є незаконним. Уже в понеділок на це рішення буде подана апеляція», – повідомив адвокат.

Згідно з останньою декларацією за 2015 рік, Охендовському належить місце у підземній автостоянці, 22 акції «Запоріжжяобленерго», 43 долари на рахунку в «Укргазбанку», 205 тис грн готівкою, автомобіль Lexus LX 570 2008 року випуску, мисливський карабін, запонки і годинник.

Голова Центрвиборчкому зареєстрований у квартирі в Києві площею 54 кв.м., власницею якої є його матір.

Більшість майна і бізнесу родини Охендовського оформлено на його дружину і тещу. Це, зокрема, будинки в селі Горенка на Київщині площею 240 кв.м і 120 кв.м, де проживає голова Центрвиборчкому.

Охендовський не зазначав у декларації київську квартиру своєї тещі Олени Архипової по вул. Протасів Яр, 8 площею 312 кв.м, а також два паркомісця за тією ж адресою. Цю нерухомість теща Охендовського купила у 2009 році.

Водночас згідно з умовами декларування, посадовець не має декларувати майно родичів, яким він не користується.

Як відомо, Охендовський підозрюється у незаконному отриманні грошей із «чорної каси» Партії регіонів. 16 лютого Охендовський, що забезпечив перемогу Порошенка у першому турі, звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з вимогою закрити справу проти нього.

Резиденція Президента США і «будиночок» голови Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського можуть позмагатися, як в архітектурному оздобленні, так і в розмірах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-02-2017 20:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100