19.03.2024 05:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кононенко і Грановський — «смотрящіє» Порошенка за СБУ, прокуратурою та судами. Розслідування. Відео

smotryashye-Poroshenko1

Народні депутати з фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко та Олександр Грановський регулярно приїжджають в адміністрацію президента та Службу безпеки України під час зустрічей президента Петра Порошенка з керівництвом СБУ, зокрема з Василем Грицаком.

Про це йдеться в сюжеті програми «Схеми» Радіо Свобода, в якому журналісти показали декілька таких епізодів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Так, у ніч на 22 грудня 2016 року опівночі до центрального управління СБУ на вулиці Володимирській приїхав президент. У той же час біля СБУ журналісти помітили автомобілі, якими користуються народні депутати Ігор Кононенко та Олександр Грановський.

15 лютого 2017 року журналісти програми «Схеми» зафіксували, як в адміністрацію президента з різницею в сім хвилин під’їхали депутат Грановський та голова СБУ Василь Грицак і перебували там приблизно протягом години. Обидва залишили будівлю майже одночасно.

20 лютого журналісти помітили, як з адміністрації президента виїжджали народний депутат Грановський, народний депутат Кононенко та голова СБУ Грицак.
Окрім того, журналісти помітили, що 18 січня 2017 року депутат Грановський перебував у центральному управлінні СБУ одночасно з генеральним прокурором України Юрієм Луценком.

Журналісти звернулись до президента України з проханням прокоментувати ці факти.

«Згадані Вами депутати не беруть участі у нарадах президента України з представниками силових відомств, бо не мають для цього жодних підстав. У той же час кожен народний депутат має право вільно, без окремого запрошення відвідувати адміністрацію президента України. У вказані у Вашому запиті дати згадані народні обранці не зустрічалися з президентом», – мовиться у відповіді прес-служби адміністрації президента на запит програми.
Грановський на запитання програми відповів письмово.

«Такі візити мають виключно професійний характер у контексті моєї депутатської діяльності. Також очевидно, що в рамках даної відповіді на ваш інформаційний запит я не буду говорити про деталі своїх зустрічей. Я далекий від думки, що президент України Порошенко Петро Олексійович, голова Служби безпеки України Грицак Василь Сергійович і генеральний Прокурор України Луценко Юрій Віталійович проводять будь-які секретні наради, на яких присутні люди, статус яких не дозволяє їм бути учасником подібних робочих зустрічей», – зазначив він.

Прес-служба СБУ та прес-служба народного депутата Кононенка поки що не відповіли на запити програми «Схеми».

Грановський був одним із об’єктів журналістських розслідувань програми «Схеми» про зустрічі депутата з представниками судів та прокуратури. Неформально саме його називають куратором від влади у правоохоронній та судовій системах.

Народний депутат Олександр Грановський – близький соратник депутата Ігоря Кононенка, партнера і друга президента України Петра Порошенка.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-02-2017 21:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100