19.03.2024 04:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рішення РНБО щодо блокування інформації — це політична цензура, — Інтернет асоціація України

proti cenzuri v Interneti1

Рішення РНБО щодо блокування інформації в Інтернет і прийнятий на підставі нього указ президента Порошенко, це спроба ввести в Україні політичну цензуру, вважають в Інтернет Асоціації України (ІнАУ). Про це повідомляє sprotiv.org.

«ІнАУ схиляється до висновку, що справжні цілі впровадження Рішенням РНБО блокування інформації є суто створення політичної цензури», — сказано в тексті відкритого листа Асоціації на ім'я президента, прем'єра і глави служби спецзв'язку і захисту інформації України.

Фахівці звертають увагу, що впровадження технічного механізму блокування доступу до Інтернету поставить Україну в один ряд з такими країнами, де цей механізм існує: Китаєм, Іраном, Росією.

У той же час, як відзначають в ІнАУ, країни західної цивілізації з розвиненою демократією, до яких Україна декларує прагнення належати, такого механізму принципово не мають, наприклад Швеція, Фінляндія, США.

При цьому фахівці вказують на низку положень указу, які можуть призвести не тільки до обмеження політичних свобод громадян країни а і до багатомільярдних збитків для економіки.

Президент Петро Порошенко доручив міністерству інформаційної політики шукати в ЗМІ заборонену інформацію.

Раніше Порошенко доручив Кабміну розробити законопроект, яким буде передбачена можливість блокування сайтів за рішенням суду.

Представники правозахисної організації Amnesty International вважають, що інформаційна доктрина Порошенко загрожує свободі слова в країні.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-03-2017 17:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100