28.03.2024 20:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд зняв арешт з 312 млн. грн сина Януковича, які лежали у банку #Порошенко

Poroshenko&Yanuk3-1

Кошти на банківському рахунку були недоступні трохи більше місяця, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Печерський районний суд Києва зняв арешт з грошей на суму 312,5 млн. грн, які надійшли до ПАТ «Міжнародний Інвестиційний Банк» з ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку».

Відповідну ухвалу 2 березня 2017 року виніс суддя Віталій Писанець, задовольнивши клопотання адвоката Салазського.

За інформацією Державної служби фінансового моніторингу України, 10 січня 2017 року службові особи «Всеукраїнського банку розвитку» перерахували 312,5 млн. грн на банківські рахунки трьох осіб в «Міжнародному Інвестиційному Банку».

В ухвалі Печерського райсуду від 25 січня сказано, що вказані гроші є предметом кримінального правопорушення, а їхнім фактичним власником є син екс-президента і власник ВБР Олександр Янукович.

Арешт коштів було здійснено в рамках кримінального провадження, порушеного за фактами незаконного кредитування регіональних залізниць «Всеукраїнським банком розвитку» Олександра Януковича у 2013—2014 роках.

Пізніше прес-служба «Міжнародного Інвестиційного Банку» пояснила, що банк виконав вимоги закону і нормативно-правових актів НБУ та повідомив Державну службу фінансового моніторингу України про фінансові операції клієнтів, що містять ознаки, передбачені Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Як відомо, «Міжнародний Інвестиційний Банк» належить діючому президенту Петру Порошенку.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-03-2017 22:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100