28.03.2024 21:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Айвазовська говорить про інтеграцію окупованого Донбасу до Росії. Подробиці

okupacia1

Москва будь-що намагається ускладнити процес повернення окупованих територій Донбасу до складу України, про що свідчить також і факт визнання Путіним паспортів фейкових республік.

Таку точку зору висловила учасник Тристоронньої переговорної групи по Донбасу Ольга Айвазовська, додавши, що Україна втрачає Донбас. Про це повідомляє sprotiv.org.

«Останні тижні мене не покидає саме таке відчуття. Насправді, мало що змінилося в Мінську, але те прискорення економічних та політичних інтеграційних процесів свідчить про ускладнення ситуації на Донбасі для України. Визнання паспортів ОРДЛО, фактична націоналізація підприємств (ми не можемо виключати, що в перспективі це буде стосуватися і приватної власності некомерційного непідприємницького характеру осіб, які є внутрішньо переміщеними)», — повідомила Айвазовська в інтерв’ю журналістам.

Вона також зазначила, що шаленими темпами будують залізницю через захоплені території Луганської області до Москви, намагаючись створити замкнути цикл, що також свідчить про економічну інтеграцію Донбасу до Росії.

«Не виключено, що буде створено замкнений цикл промислового характеру: видобуток — виробництво, переорієнтовані на Росію. Офіційною валютою обігу в ОРДЛО є рубль. Ресурси, які вироблятимуться в рамках замкнутого циклу, будуть продаватися. Це може бути певний компенсаційний видобуток для РФ, яка раніше інвестувала в соцпакет, утримує органи управління самопроголошеної влади, вкладала в оборонний комплекс, в армію, яку відправляла на Донбас», — додала вона.

Айвазовська запевняє, що якщо відбудеться політична, економічна та фінансова реінтеграція Донбасу – повернути його назад до складу України буде дуже важко.

«Якщо економічна, фінансова і частково політична реінтеграція РФ та Донбасу завершиться найближчим часом, то це буде означати, що ціна питання повернення або процес повернення буде довший, дорожчий і важчий для України, тому що час – дуже цінний ресурс, і якщо Україна його не використовує правильно на свою користь, то Росія, Володимир Путін і основні гравці-стейкхолдери в Кремлі є майстрами тактики», — підкреслила переговорник по Донбасу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-03-2017 19:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100