19.03.2024 04:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На з’їзд суддів прийшли ті, хто виносив неправомірні вироки за #Майдан

pravosudya-po-novomu1

У Києві розпочався XІV позачерговий з'їзд суддів України, серед 323 делегатів є судді, які виносили неправомірні та незаконні рішення під час Революції Гідності, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Також серед них є ті, хто «став делегатами на з'їзд завдяки маніпуляціям та хитрощам», заявляє рух «Чесно».

Одне з головних завдань з'їзду – обрання шістьох членів до Вищої ради правосуддя. Яка приймає остаточне рішення про звільнення, призначення чи покарання суддів.

Обиратимуть членів ВРП 12 суддів, які виносили вироки активістам Майдану. Так, судді Юрій Слива, Марина Антонюк, Федір Каліушко, Дмитро Мальцев,
Євгеній Сидоров та  Марина Шаховніна позбавляли водійських прав активістів, які брали участь у автопробігу до Межигір’я у грудні 2013 року.

Суддя Центрально-Міського районного суду з Кривого Рогу Майя Бутенко приймала рішення щодо тримання під вартою учасників мирних заходів протесту.

Судді окружних судів Андрій Сагун та Тетяна Чубар виносили рішення щодо заборони мирних зібрань під час подій зими 2013—2014 років.

Суддя Вищого адміністративного суду України Тетяна Стрелець, скасувала рішення Ради правосуддя про порушення присяги та не звільнила суддю Нелю Цибру з Чорнобаївського районного суду Черкаської області, яка ухвалювала безпідставні рішення про арешт активістів черкаського Євромайдану.

Один із суддів «Майдану» Олександр Федюк очікує рішення Вищої ради правосуддя про власне звільнення – за порушення присяги судді. Однак як делегат з'їзду він також голосуватиме за нових членів до складу ВРП.

Також у з'їзді бере участь суддя Оболонського райсуду Києва Інна Белоконна, яка, за даними ЗМІ, є сестрою куратора суддівської системи часів Януковича – Андрія Портнова.

Щонайменше троє суддів, за даними «Чесно», стали делегатам з'їзду завдяки махінаціям.

Так, суддя апеляційного суду Черкаської області Микола Дмитренко не набрав необхідної кількості голосів, щоб бути делегованим на з’їзд, але попри це — опинився у списку учасників.

Екс-голова Голосіївського суду столиці Олена Первушина рік «зберігала» на посадах в своєму суді трьох, звільнених указом президента суддів, щоб ті проголосували за її висунення кандидаткою на З'їзд.

За інформацією учасника Автомайдану Романа Маселка іще один суддя з апеляційного суду Черкаської області Микола Дмитренко не отримав необхідну кількість голосів від колег свого суду і не став делегатом на з'їзд.

Стала делегатом голова Ради суддів Валентина Симоненко, яка заборонила активістам використовувати мантії під час своїх акції та пригрозила «порушенням закону».

З'їзд триватиме два дні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-03-2017 23:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100