28.03.2024 23:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Громадян України з Криму окупанти змусять служити в армії РФ за межами півострова

Krim rus1

Міністерство оборони РФ відправить молодих людей з окупованого Криму на службу в армію в різні регіони Росії.

Про це, посилаючись на російські ЗМІ, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відзначається, що це станеться вперше з часу початку окупації Криму в 2014 році, раніше кримчан залишали на службі в межах півострова.

«В основному призовники Криму будуть служити в Краснодарському краї, Московській області, Іванівській області. Проходити військову службу в інших регіонах поки буде невелика частка призовників», — пояснив начальник організаційно-мобілізаційного управління штабу Південного військового округу РФ генерал-майор Андрій Колесов.

За його інформацією, на території окупованого Криму у весняну кампанію військові комісаріати зобов'яжуть служить в армії РФ 2,4 тисячі осіб, тоді як за весь 2016 рік на військову службу на півострові були спрямовані 3680 кримчан. Призов на службу в армію в РФ починається вже 1 квітня.

Відповідно до прийнятої резолюції ООН про права людини в окупованому Криму, російським окупантам заборонено призивати до збройних сил жителів українського півострова, заявив раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Хочу окремо підкреслити, що резолюція наполягає на забороні призову в збройні сили країни-окупанта на окупованій території. Там міститься заклик до країни-окупанта відповідно до міжнародного права», — сказав Клімкін.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-04-2017 6:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100