19.03.2024 05:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Беркутівця Віталія Гончаренка, що вбивав українців на #Майдан, суддя Валерій Лашевич відпустив додому

Berkut proti Maidan1

Апеляційний суд ухвалив рішення звільнити обвинуваченого екс-«беркутівця» Віталія Гончаренка з-під варти і змінити йому запобіжний захід на домашній арешт. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Гончаренка звинувачують у виконанні злочинного наказу на завершений замах на вбивство двох і більше осіб на Кріпосному провулку 18 лютого 2014 року.

Гончаренко служив у харківському Беркуті.

Раніше суддя Валерій Лашевич 15 листопада 2016 року звільнив від утримання під вартою беркутівця Бєлова, підозрюваного у щонайменше трьох вбивствах 18 лютого 2014 у Кріпосному провулку.

Суддя Лашевич входив до трійки суддів Апеляційного суду, яким iз 26 вересня до 3 жовтня вірогідно було відомо про зникнення Дмитра Садовника (з 26 вересня він не з'являвся на розгляд апеляції).

Однак цілий тиждень ці судді не застосовували примусовий привід до суду щодо Садовника. А 3 жовтня було констатовано, що обвинувачуваний в убивстві Небесної Сотні утік.

Після Майдану Гончаренко продовжував працювати в міліцейському полку спецпризначення (фактично у колишньому перейменованому «Беркуті»). Зокрема, у 2015 році він ніс службу на блокпості у Пісочині Харківської області.

Відомо щонайменше про один напад на журналістів на цьому блокпості у 2015 році з участю Гончаренка. Тоді силовики влаштували жорстокий трус та незаконне затримання із застосуванням сили щодо Костянтина Реуцького та Анастасії Станко.

Гончаренку висунули підозру в участі в цьому нападі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-04-2017 21:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100