28.03.2024 11:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Із підозрюваного у вбивстві журналіста Веремія суддя Курова зняла браслет та відпустила на волю

Krisin-Yuryi1
Фігурант справи про вбивство під час подій Революції гідності журналіста В’ячеслава Веремія Юрій Крисін на волі, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це написала правозахисниця Марія Томак у facebook, посилаючись на власні джерела.

«Якраз у цей момент, о 20.00, поліція Київської області знімає із Юрія Крисіна електронний браслет. Про це повідомляють наші джерела. Тепер підозрюваний в епізоді щодо вбивства Веремія, а також у стрілянині на АЗС у Києві, — вільна людина», — написала вона.

Томак повідомила, що така ситуація склалася завдяки судді Солом'янського райсуду Києва Олені Куровій.

«Спершу п. Курова не призначила вчасно підготовче судове засідання, далі безпідставно не провела його і не продовжила запобіжний захід для Крисіна, створивши таким чином правову невизначеність, і зрештою — всупереч вимозі Управління спецрозслідувань ГПУ — не повідомила ГУ НП в Київській області про те, що запобіжний захід Крисіна вважається автоматично продовженим», — пояснює правозахисниця.

За її даними, наступне засідання Солом'янського райсуду, на якому може бути розглянуте питання щодо продовження запобіжного заходу для Крисіна, відбудеться за більш ніж два тижні — 28 квітня.

«До того часу Юрій Крисін має вдосталь часу і законне право кудись звалити. Не здивуюся, якщо так і станеться», — додала Томак.

Суд системно звільняє з-під варти підозрюваного у причетності до вбивства Веремія, попри те, що за три роки, відколи триває слідство, він встиг скоїти ще два злочини.

Крисін обвинувачується в тому, що в складі групи «тітушок» бив журналіста бейсбольною биткою біля Михайлівської площі 18 лютого 2014 року в Києві.

За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста скоїв житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Нагадаємо, В’ячеслав Веремій був убитий вночі 18 лютого 2014 року. Він з колегою із газети «Вести» їхав додому на таксі і, побачивши групу «тітушок», почав знімати їх на мобільний телефон. Молодики побачили це, зупинили світлошумовою гранатою машину, витягли всіх, хто там був, і почали бити. Коли журналісту вдалося вирватися, йому вистрілили в спину.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-04-2017 11:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100