28.03.2024 10:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Призов офіцерів запасу через катастрофу в армії, — військовий експерт Олег Жданов

 

 

Призов на строкову службу офіцерів запасу, які не служили в армії, говорить про катастрофу в ЗСУ.

"Це закриття дірок, тому що в армії катастрофа. Як начальник Генерального штабу ЗСУ не намагався відтягнути цей трагічний момент, але, мабуть, ситуація настільки плачевна, що без офіцерів запасу закрити діри в некомплекті молодших офіцерів неможливо», — сказав військовий експерт Олег Жданов, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Він пояснив, що спочатку цю проблему намагалися вирішити за рахунок мобілізації. Однак після відмовилися від мобілізації і дозволили розривати контракти. «Тоді і почався божевільний некомплект. Виявилося, що військові училища не справляються, набір своєчасно не був збільшений», — сказав експерт.

Жданов зазначив, що влада упустила момент, коли потрібно було збільшувати набір до військових вузів. Це була очевидна вимога, тому як армія збільшилася в 2,5 рази. За словами експерта, в найбільшому дефіциті виявилися командири батальйону.

«У Генштабі не стали мотивувати людей повернутися, вони не стали розгортати військову освіту, вони пішли за гіршим варіантом. Більш того, це найдорожчий шлях, тому що офіцерам треба платити протягом 18 місяців зарплату як призовникам», — розкритикував позицію командування експерт.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-05-2017 10:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100