28.03.2024 18:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Ховати» е-декларації прокурорів, яким і так не довіряють люди, не можна, – нардеп Віктор Чумак

Народний депутат Віктор Чумак переконаний, що закривати публічний доступ до декларацій співробітників прокуратури не можна, адже всі особисті дані в е-деклараціях все одно не публікуються. Крім цього, на його думку, рівень підтримки прокуратури у суспільстві і так низький, а такі дії лише погіршуватимуть авторитет відомства.

Про це народний обранець заявив на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У структур прокуратури дуже низький рівень суспільної довіри: згідно з опитуваннями, понад 80% не довіряють прокуратурі. І в таких обставинах виведення (з публічного доступу) декларацій співробітників прокуратури вступає в пряме протиріччя з громадськими інтересами,
– сказав Чумак.

За словами нардепа, система е-декларування створювалася для запобігання незаконного збагачення і громадського контролю за конфліктом інтересів, а приховування від публіки інформації послаблює можливості такого контролю. Також Чумак нагадав, що в публічній частині е-декларацій вся особиста інформація все одно не відображається.

В свою чергу перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова зазначила, що в майнових реєстрах Мін'юсту можна знайти набагато більше даних держслужбовців, аніж в публічній частині реєстру е-декларацій, тому закриття декларацій не принесе бажаного ефекту. За її словами бажаючі можуть дізнатися адресу реєстрації нерухомості, яка з великою часткою ймовірності може бути адресою проживання чиновника.

Натомість головний військовий прокурор Анатолій Матіос переконує: необхідність закриття для публічного доступу е-декларацій військових прокурорів і співробітників низки інших держорганів пояснюється тим, що проти них на тимчасово окупованих територіях бойовики «відкрили справи».

Як би не хотіли нас звинуватити в тому, що ми тягнемо ситуацію в радянське минуле, це не так. Ми хочемо просто забезпечити нам можливість спокійно виконувати нашу роботу. Ми не проти декларування, але у нас зараз ведуться бойові дії, і це необхідно враховувати, – заявив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-06-2017 19:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100