28.03.2024 14:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваковщина. Головний редактор «Страна.UA» #Гужва заявляє про провокацію поліцаїв

 

Головний редактор видання «Страна.UA» Ігор Гужва після нічного обшуку в редакції і затримання вранці 23 червня 2017 року вийшов на зв'язок із колегами та заявив про провокації проти нього.

«Ще в середині квітня мені сказали, що проти мене порушено справу щодо вимагання у якогось народного депутата. Я тоді здивувався цій інформації, тому що нічого такого навіть і близько не було», – розповів він «Стране», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Але в кінці квітня до мене надійшли пропозиції зняти з сайту за великі суми кілька матеріалів про Ляшка. Я відмовився», – заявив Гужва.

«В середині травня на мене вийшли знову з подібною пропозицією, але хотіли зняти конкретно один матеріал – про конфлікт Іллі Ківи й нардепа від Радикальної партії Ляшка на прізвище Лінько. Суму запропонували в 20 000 доларів. Я знову відмовився», – повідомив головний редактор видання «Страна».

За словами Гужви, тоді він уже розумів, що «це точно підстава».

«Відтоді ні від Лінька, ні від Ляшка до мене більше з пропозиціями не приходили. Аж до 22 червня, коли якісь люди представившись поліцією, увірвалися до нас в редакцію. Вони зачитали якийсь документ, який вони назвали „ухвалою суду“ і який, як вони самі потім зізналися, є нікчемним (тому обшук по ньому й не проводили)», – заявив він.

«У цьому „документі“ і було згадано й Лінька, і 20 000 доларів. Чому прийшли? Мабуть, набридло чекати коли я почну „вимагати“ щось у Лінька і вирішили вже приступити до дій (справу-то вели з квітня – шкода кидати)», – уточнив Гужва.

«Загалом, вся ця історія – заздалегідь спланована провокація проти мене і проти „Страни“. Як і будь-яка провокація, приречена на провал. Прорвемося!», – заявив він.

22 червня у приміщення інтернет-видання «Страна» прийшли з обшуком, який тривав до ранку п'ятниці, 23 червня. Близько 4 ранку правоохоронці забрали головного редактора Ігоря Гужву.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Гужва нібито вимагав і отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення матеріалів компрометувального характеру щодо одного з політиків.

Депутат Лінько заявив, що «з боку редакції „Страна.ua“ був шантаж і вимагання грошей».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2017 9:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100