29.03.2024 07:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За український прапор в окупованному Криму Володимир Балух має відсидіти 3 роки та 7 місяців у російській колонії. Подробиці

 

В анексованому Криму засудили українського активіста Володимира Балуха. Він має відсидіти 3 роки та 7 місяців у колонії, а також сплатити штраф 10 тисяч рублів, повідомляє sprotiv.org.

На півострові чоловіка звинуватили в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. Адвокати, друзі та родичі впевнені, що справжня причина – у його патріотичній позиції. «Він не взяв російський паспорт, от і стали його переслідувати», — вважає мати активіста Наталя Балух. Жінка не стримує сліз – за пів року, які син провів у СІЗО, бачила його лише раз. Тепер вона залишилася на кілька років насамоті. «Я сама, і в мене ноги не ходять, тиск. Ось таке життя, мені 74, 75-й рік уже», — плаче старенька.

Прапор України висів на будинку Балуха з часів Майдану, лишився і після анексії. Йому погрожували, приписували крадіжки, під час обшуку таки зірвали стяг, а знайшовши і червоно-чорне полотно записали в екстремісти. Але скоро над будинком знов замайорів синьо-жовтий, а на стіні з'явилась табличка «Вулиця Героїв Небесної Сотні». «Чіплялися вони за все. За цей прапор востаннє приїхали – сільрада поскаржилася, що він почепив табличку», — розповіла Наталя Балух.

Втретє російські силовики повернулися вже цілою групою захоплення – і нібито знайшли набої та тротил. На засіданні суду Володимир заявив, що боєприпаси підкинули. «Нема жодного факту, жодного, навіть опосередкованого підтвердження того, що я набував, зберігав, мав справу з цими предметами», — наголошував він. Напередодні третього обшуку чоловік говорив журналістам про те, що його переслідують через принципову проукраїнську позицію. «Щоб усі сиділи, як миші під віником – сиділи та не пищали, раділи тому, що відбувається або принаймні створювали вигляд. Яка в окупанта може бути задача? Змусити населення бути лояльним до влади – тут усе дуже просто», — розмірковував Балух.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-08-2017 20:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100