28.03.2024 15:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кількість російських танків на Донбасі зросла у 20 разів, — Newsweek

Американське видання The Washington Times нагадує, що пішов вже четвертий рік від початку конфлікту на Донбасі, про це повідомляє sprotiv.org.

«Проросійські сепаратисти не збираються відмовлятися від боротьби, а місцеві жителі говорять про складнощі життя на розділеній землі», – зазначає автор статті Сет Францман.

Та війна йде не лише на фізичному полі бою, але також й за серця людей, а це тип війни, у якому Кремль має багато досвіду, мовиться у статті.

Автор вважає, що якщо для Києва цей конфлікт пов’язаний із поверненням східних територій та Криму, який Росія анексувала ще у 2014 році, то для Москви він полягає у підтримці сепаратистів, «щоб утримати Україну від безповоротного входження в орбіту Заходу».

«Кремль вже десятиріччями демонстрував на прикладі Придністров’я чи Абхазії, що він у змозі це зробити. Москва нічого не втрачає на Донбасі, але якщо вона відмовиться від сепаратистів, вона може втратити обличчя», – зазначає Францман.

Наразі конфлікт триває, і навряд чи закінчиться найближчим часом, тому українській армії залишається «продовжувати чистити свої гвинтівки, прикріпити до них шумоглушники і готуватися до чергової ночі низького рівня насильства», – підсумовує автор The Washington Times.

Американський тижневик Newsweek пише, що згідно із даними українських військових спостерігачів, кількість присутніх на українських територіях російських танків з 2014 року зросла у десятки разів.

Кремль заявляє, що будь яку техніку, яка перебуває у руках проросійських сепаратистів, бойовики отримали з українських державних депо, де Київ зберігав вироблену у Росії зброю ще до початку війни. Київ заперечує ці заяви, але через те, що міжнародним спостерігачам складно дістатися на підконтрольні сепаратистам території України, важко оцінити реальну ситуацію, йдеться у статті.

За даними Українського кризового медіа-центру, у 2014 році, коли на Донбасі розпочалися бойові дії, спостерігачі зафіксували там 30 російських танків, а за три роки ця цифра зросла у 20 разів – до 680, зазначається у статті. Також повідомляється, що кількість ракетних установок збільшилася більш ніж вдесятеро. Кількість броньованих бойових машин зросла майже у десять разів – з 124 до 1250, пише автор.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-08-2017 20:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100