20.04.2024 01:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Політична цензура. ICTV видалив з YouTube ролик, де редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва критикує Гройсмана. Заборонене відео

Телеканал ICTV видалив зі свого каналу в YouTube 3-хвилинний ролик, де журналіст, головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва критикує діяльність уряду Гройсмана.

Відео видалили, попри те, що воно набрало близько 200 тисяч переглядів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У відповідь на запит «Української правди» керівник PR-відділу телеканалу ICTV Тетяна Веремчук написала:

«Уривок відео, про який йдеться у вашому запиті, опубліковано на каналі Youtube ICTV за посиланням. Як видно з дати публікації, відео було опубліковано 5 вересня, відразу на наступний день після виходу випуску „Свободи слова“ в ефір».

На уточнююче питання, чому видалили 3-хвилинне відео, яке зібрало близько 200 тисяч переглядів, і залишили відео, яке зібрало менше 16 тисяч переглядів, Веремчук відповіла, що 3-хвилинний ролик повторював частину 22-хвилинного відео.

«У нас редактори під час „Свободи слова“ нарізають відео – в основному виступи різних осіб – і заливають їх на канал. У 3-хвилинному ролику була окрема розмова і звинувачення Севгіль. У довшому відео є і питання Севгіль, і відповіді на них. Ми залишили це відео, бо там є дві сторони. І прибрали коротке, щоб не було задвоєння», — сказала Веремчук.

Видалення відео з YouTube каналу вона назвала «звичайною практикою».

«Це звичайне робоче питання. Редактори швидко нарізають і ставлять відео. Потім є ще редакторське око, яке дивиться, щоб не було задвоєного (повторюваного – ред.) відео, щоб не було неправильно обрізаного», — сказала Веремчук.

На запитання, чому канал не «гониться за переглядами» і видаляє відео, яке мало не стало вірусним, керівник PR-відділу сказала:

«За переглядами ми, звісно, гонимося. Але у більшому відео є питання і є на них відповіді. Так правильно. Тож ваші питання щодо свободи слова точно зайві», — підсумувала Веремчук.

При цьому на YouTube каналі ICTV опубліковане відео цілої програми, водночас опубліковані шматки відео з програми і навіть окрема репліка іншого журналіста до Лілії Гриневич хронометражем менше 1 хвилини.

З ефіру «Свободи слова», на якому був присутній Гройсман є нарізка 5 виступів прем’єра хронометражем від 35 секунд до 31 хв.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-09-2017 18:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100