28.03.2024 11:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

979 обстрілів, 5 захисників України загинули, 37 поранені. У Мінську підбили підсумки «шкільного» перемир’я

4 жовтня 2017 року тристороння контактна група обговорила попередні підсумки так званого «шкільного» перемир’я на Донбасі. Про це написала Дарка Оліфер у Facebook, повідомляє sprotiv.org.

«РФ і ОРДіЛО не виконують взяті на себе зобов'язання в рамках угоди про шкільне перемир'я. З 25 серпня 2017 року незаконні збройні формування 979 разів обстріляли позиції українських військових, у тому числі з танків і артилерії, а напередодні на Маріупольському напрямку були використані «Гради». За час перемир'я 5 військових загинули, 37 були поранені», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що з 22 вересня шість разів були обстріляні населені пункти — Гранітне, Мар'їнка, Зайцеве.

«30 вересня 2017 року СММ ОБСЄ зафіксувала обстріл в районі Станиці Луганській, що в черговий раз зриває виконання рамкової рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів і ставить під загрозу виконання Мінських угод в цілому», — зазначила Оліфер.

Крім того, вона додала, що українська сторона вітає розгортання передової патрульної бази СММ ОБСЄ в Станиці Луганській.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи йшлося також про відкриття пункту пропуску «Золоте». Зокрема, сторони підтримали ініціативу голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана про відкриття КПВВ 20 жовтня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-10-2017 20:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100