29.03.2024 12:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

12 тис військових за 10 днів, — Муженко назвав очікувані втрати при звільненні Донбасу від російських окупантів

Начальник Генштабу Віктор Муженко сумнівається, що українське суспільство готове до силового вирішення питання Донбасу.

Про це він розповів журналістам, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Муженко зазначив, що Збройні сили готові до силового вирішення питання Донбасу, якщо розглядати це в контексті наявності озброєння, системи управління.

При цьому він додав, що під час навчань із застосуванням спеціальних методик проводяться оцінки втрат.

За словами керівника Генштабу, за десятиденну операцію із застосуванням авіації можна понести втрати 10-12 тисяч військових, 3 тисячі з яких загиблими.

На запитання про оцінку втрат мирного населення, він зазначив, що на 2300 загиблих військових припадає 10 тисяч місцевого населення.

Водночас Муженко розповів, що за підрахунками на таких же навчаннях з врахуванням можливих сил сторін як з українського боку, так і РФ, в умовах реалізації силового сценарію в українській армії є достатньо сил, щоб адекватно реагувати не тільки на сході, але і по всьому кордону з РФ.

Говорячи про можливість введення в Україну миротворчої місії, він нагадав, що це практично неможливо зробити через Радбез ООН, бо Росія як постійний член може накласти вето.

Також він сказав, що ще однією проблемою є те, хто саме отримає мандат на проведення миротворчої операції. Росія, зазначив посадовець, не погодиться на мандат НАТО, а Україна – на мандат ОДКБ. При цьому, за словами Муженка, як США, так і Канада готові надіслати в Україну свій контингент, але невідомо, чи погодиться на це Росія. За його оцінками, контингент може налічувати кілька тисяч осіб.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-10-2017 20:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100