19.04.2024 17:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваковщина. У Святошинському суді поліцаї побили журналістів

Журналіста «Громадського» Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва побили представники поліції особливого призначення і розтрощили камеру, дісталось і журналістові УНІАН Сергію Лефтеру, повідомляє sprotiv.org.

Про це заявив журналіст «Громадського» Дмитро Реплянчук  у відеозверненні у Twitter.

"Мене щойно побили представники поліції особливого призначення, розтрощіли камеру. Я журналіст «Громадського. Мене поклали на землю представники поліції особливого призначення. Били ногами і руками, намагалися заламати», — повідомив Реплянчук.

Він зазначив, що повідомив поліцейським, що він журналіст і намагався показати посвідчення.

«Я сказав, що в мене все є на камері, після чого вони намагалися розбити камеру. Потім представник патрульної  поліції мене підняв і допоміг вийти з приміщення суду», — додав журналіст.

Як повідомляє «Громадське», у Святошинському суді спецпризначенці побили і затримали також кореспондента «УНІАН».

«Спецпризначенці також затримали та кілька разів ударили кореспондента „УНІАН“ Сергія Лефтера. Крім цього правоохоронці затримали близько 20 активістів, яких завели в автозак», — сказано у публікації...

Зранку, 24 жовтня 2017 року поліцейські силою зачистили зали засідань Святошинського райсуду Києва, де забарикадувалися прибічники оунівця Миколи Коханівського.

Кілька десятків правоохоронців у шоломах увірвалися до приміщення через вікна та через вхідні двері. Вони почали хапати активістів та виводити назовні. Ті чинили опір, почалася бійка.

Активісти спробували розібрати власні ж барикади у дверях, аби утекти, але, по-перше, не встигли цього зробити, по-друге, з того боку на них також чекали силовики. Їх затримали.

21 жовтня у Києві біля станції метро «Академмістечко» правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського після стрілянини й сутички з Русланом Качмалою, в якій обидва отримали травми.

23 жовтня суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка, а соратники Коханівського вимагали негайно розглянути питання і звільнити лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-10-2017 19:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100