19.04.2024 11:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Били прикладами по голові, — #поліція влаштувала облаву у київському хабі, відвідувачів забрали у військкомат. Відео

У Києві поліція влаштувала облаву у закладі «Jugendhub», де в ніч на 28 жовтня 2017 року проходив музичний захід, та затримала відвідувачів хабу, доправивши їх до відділку поліції та військкомату.

Про це йдеться у розповідях організаторів заходу та очевидців, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Інцидент стався близько 2 ночі, до закладу увірвалися передставники Нацполіції та нібито шукали наркодилерів, тих, хто намагався робити фотографії з місця події, били.

У Jugenhub'і  заявили, що багатьох затриманих під час облави відвезли у відділення поліції, де вони перебувають і досі, або до військкомату на ДВРЗ.

«До відвідувачів застосовувалася надмірна фізична сила, є плями крові на підлозі. Вкрадено особисті речі, бар, техніка, одяг — все з клубу виносили мішками», — заявили у «Jugenhub».

Також представники закладу закликали зв'язатися з ними усіх, у кого є фото чи відеоматеріали з подіями під час інциденту, та терміново звернутися до «швидкої» для огляду, якщо внаслідок облави є побої.

Також у мережі повідомляють, що після облави поліцейські зібрали близько 30 осіб з числа відвідувачів вечірки, у яких під час обшуку нічого не знайшли, та відвезли до військкомату на вул. Зрошувальній, 17а, де тримають з 3 години ночі.

«Студентів та хлопців з донецькою пропискою начебто відпустили, у інших вимагають пройти медогляд та забрати повістку. На виході з військкомату стоять солдати», — йдеться у повідомленні.

За повідомленням у мережі, затриманих потроху відпускають з поліції.

Як повідомив представник юридичної компанії «Міллер» Масі Найєм, зі слів власників закладу ті, хто проводив обшуки та затримання, «не пред'явили жодного документу».

«Людей били прикладами по голові. Чомусь більшість з вечірки опинились у військкоматі. Це не передбачено жодним нормативним актом», — зазначив він.

Також він повідомив, що до хабу увірвалися люди у формі і бійці в масках зі зброєю, документи не пред'явили, окрім того  бійці увірвалися у сусідні приміщення, які розміщені у цій будівлі.

«Поклали усіх людей на підлогу, почався обшук. Якщо хтось рухався, поліція вдавалася до сили — відвідувачів били берцями у живіт, по спині, погрожували зброєю, деяким дісталося прикладами автоматів по обличчю», — йдеться у повідомленні.

Затриманих у клубі — близько 50 осіб — везли до військкомату, деяких — на Герцена, 9.

Також силовики забрали усі мобільні телефони, почали виносити мішками одяг, оглядали усі сумки і витягали звідти техніку  -  забрали 2 ноутбуки, 1 планшет і фотоапарат.

Найєм повідомив, що адвокат юркомпанії збирає інформацію і готує документи, щоб подати відповідні заяви на відкриття кримінальної справи на правоохоронців.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-10-2017 20:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100