19.03.2024 08:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рада Європи вимагає від режима #Порошенко пояснень щодо депортації журналіста Шавшишвілі

 

Рада Європи направила українській владі запит з вимогою пояснити ситуацію з депортацією грузинського журналіста Тамаза Шавшишвілі.

Про це пише спеціальна платформа РЄ щодо захисту журналістів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Цьому випадку Рада Європи надала найвищий, перший, рівень небезпеки.

Запис щодо депортації Шавшишвілі на сайті РЄ повідомляє, що до помешкання журналіста в Києві увірвалися 15 озброєних людей з українських спецслужб, вдарили пістолетом по обличчю, зав'язали очі та силою депортували до Грузії.

За інформацією Ради, українські силовики заперечують застосування сили, а депортацію пояснюють тим, що діяльність журналіста завдавала шкоди інтересам національної безпеки України.

«Відповідно, українська влада має надати офіційні аргументи щодо обставин депортації та виправдання застосування сили до Тамаза Шавшишвілі», - пояснює у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

15 листопада Саакашвілі опублікував документ Головного управління Державної міграційної служби в Києві, згідно з яким посвідку на тимчасове проживання журналіста грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі в Україні скасували.

17 листопада Саакашвілі заявив, що спецназ викрав з дому журналіста Шашвіашвілі та двох його друзів.

У свою чергу нардеп Юрій Дерев'янко заявив, що 17 листопада невідомі схопили і повезли грузинського добровольця АТО Вано Надирадзе, а також Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшідзе в аеропорт «Київ», щоб видворити за межі країни.

В СБУ згодом заявили, що спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії, а рішення ухвалено на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що «діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-11-2017 22:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100