19.03.2024 06:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Поліцейська держава? Рада ввела презумпцію винуватості водіїв у неправільній парковці

Верховна рада підтримала законопроект, яким вводяться високі штрафи за порушення правил паркування і автоматична фіксація порушень, повідомляє sprotiv.org.

За прийняття законопроекту №5364 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» у другому читанні проголосувало 237 народних депутатів.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про дорожній рух», «Про національну поліцію» і «Про страхування».

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, документ розроблений з метою створення системи паркування в Україні, яка буде зручною для учасників дорожнього руху, а також забезпечить невідворотність відповідальності водіїв транспортних засобів за порушення правил парковки, зупинки та стоянки.

Проект, серед іншого, передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом введення фото- , відеофіксації правопорушень.

Також пропонується ввести адмінвідповідальність особи, на яку зареєстровано транспортний засіб, за окремі порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Зокрема, передбачені штрафи за несплату вартості послуг з користування послугами платного паркування у двадцатикратному розмірі від вартості однієї години послуги.

Відповідно до закону, постанова про накладення штрафу за правопорушення, зафіксоване в автоматичному режимі, може виноситися без участі особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

В такому випадку постанова про штраф буде надіслана рекомендованим листом на поштову адресу, вказану при реєстрації автомобіля, і буде вважатися врученою через три дні.

При цьому, в разі повернення листа, постанова також буде вважатися врученою, що введено для перешкоджання ухилення від штрафів.

При цьому, власник авто зможе перевірити ці дані через інтернет.

Контролюючі органи повинні залишати копію постанови чи повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, на лобовому склі транспортного засобу.

Ряд нововведень також передбачений для власників авто на єврономерах.

Так, штрафувати за зафіксовані в автоматичному режимі порушення на такому автомобілі будуть особу, яка ввезла транспортний засіб на територію України.

Постанову про штраф водіям таких автомобілів з іноземним громадянством вручатиме Держприкордонслужба.

Інспекторам з паркування буде заборонено приймати грошові кошти в готівковій формі в рахунок оплати вартості таких послуг і/або в рахунок оплати штрафів, накладених на місці вчинення правопорушення.

Змінами до законів «Про дорожній рух» та «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень МВС України пропонується віднести ведення Реєстру адміністративних правопорушень в сфері безпеки дорожнього руху, надання доступу до ресурсів цього Реєстру та уповноважити залучати до адміністративної відповідальності за відповідні правопорушення.

Також затверджуються вимоги щодо обладнання та функціонування майданчиків для паркування автомобілів.

Тоталітарний закон вступає в силу через 180 днів з дня його опублікування.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-12-2017 22:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100