29.03.2024 00:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Пункти пропуску у Рава-Руській та Шегинях блокували акцією протеста через нові грабіжницькі #податки режима #Порошенко

У Львівській області пункти пропуску у Раві-Руській та у Шегинях на українсько-польському кордоні заблокували учасники акції протесту.

Про це пише 40ka.info з посиланням на речницю патрульної поліції Львівщини Катерину Рибій.

Зокрема, у Рава-Руській близько 30 осіб блокували рух автівок перед пунктом пропуску через кордон, обіцяючи  пропускати один автомобіль кожні 15 хвилин.

Також протестувальники — 15-20 осіб — близько 10:20 перекрили рух до кордону у Шегинях, обіцяючи пропускати 3-4 авто щоп'ятнадцять хвилин.

Як зазначає видання, учасники мітингів планують блокувати кордон протягом усього дня.

Як зазначив у коментарі УП помічник глави Держприкордонслужби Олег Слободян, блокування під'їздів до пунктів пропуску пов'язане зі змінами у митному законодавстві.

«Акції проходять біля пунктів пропуску... Обмежень у роботі пунктів пропуску немає, наразі ПП працюють у штатному режимі, рух транспорту є, в міру того, як учасники акції пропускають машини до пунктів контролю. Скупчення машин також є», — зазначив Слободян та додав, що точну кількість авто у чергах на пунктах пропуску наразі у ДПСУ назвати не можуть.

30 січня у Раві-Руській рух у напрямку кордону також було заблоковано: тоді повідомлялося, що на пункт пропуску прибули працівники СБУ і завертають автомобілі із товаром назад до Польщі.

За інформацію Львівської ДФС, блокування кордону учасники акції припинили опівночі. Тоді ж голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що у блокуванні пункту-пропуску у Раві-Руській винні місцеві митники.

Як відомо, 10 січня на кордоні з Польщею блокували три дороги через податкові зміни.

Нові правила безмитного ввезення товарів у ручному чи супроводжуваному багажі набрали чинності з 1 січня 2018 року. Зокрема, вартість таких товарів обмежується 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) та вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби і в'їжджає в країну не частіше за один раз впродовж 72 годин.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-02-2018 22:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100