28.03.2024 23:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кляті кнопкодави пропонують скасувати 3 групу єдиного податку

У парламенті був зареєстрований законопроект № 8089, яким передбачено повне скасування третьої групи для платників податків за спрощеною системою. Про це повідомляє 40ka.info.

Скасування 3 групи «спрощенки» — одна з норм, яку пропонують депутати. Також, пропонується внести зміни в умови 2 групи.

За словами авторів проекту, 2 групу часто використовують великі мережі магазинів, щоб уникати сплати податків.

А 3 група, за словами авторів проекту, часто використовується, щоб оптимізувати виплату зарплат: мова йде про випадки, коли фактично наймані співробітники укладають з роботодавцем договір як ФОП, що дозволяє економити на податках із зарплати.

Тому для суб'єктів, які займаються оптовою торгівлею, пропонують заборонити 1 і 2 групи, для 2 групи — обмежити види діяльності підприємцями:

які займаються виробництвом товарів, роздрібним продажем товарів з торговельних місць на ринках;

діяльністю в сфері ресторанного господарства в будівлі площею до 20 кв м або з використанням засобів пересувної торгівлі;

виконанням робіт/наданням послуг (в т.ч. побутових);

роздрібної торгівлі дистанційним методом (сюди, судячи з усього, потрапляють інтернет-магазини).

2 групу пропонують заборонити для компаній, які торгують складною електронікою, ліками, ювеліркою, товарами високого цінового сегмента і т.д.

А 3 групу пропонують повністю скасувати — ФОПам, які працюють за цією схемою, пропонують переходити на 2 групи, якщо вони відповідають умовам.

Ще одне нововведення проекту: зниження основної ставки ПДВ з 20% до 16% — щоб бізнеси перестали намагатися оптимізувати сплату цього податку.

Всі ці заходи, на думку авторів проекту, допоможуть вивести українську економіку з тіні.

Зараз в Україні діє спрощена система оподаткування (так звана «спрощенка») — це спеціальний податковий режим, розрахований на малих підприємців.

Його основна перевага — сплата єдиного податку замість окремих податків і зборів, спрощена бухгалтерія і звітність.

Залежно від обороту в ній передбачені 4 групи: 1,2,3 групи доступні для фізосіб-підприємців, 4 — тільки для сільгосп-підприємств.

3 група — дуже популярна серед українських IT-підприємців та фрілансерів, з поточною ставкою єдиного податку в 5%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2018 21:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100