28.03.2024 16:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Антикорупційний прокурор Холодницький та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок за часів Януковича

 

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок загальною площею 0,48 га в 2012 – 2015 роках.

Про це пише «Центр протидії корупції», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Чотири з них розташовані на території Києво-Святошинського району, де Холодницький раніше працював прокурором.

Усі земельні ділянки виділили Холодницькому, а також його матері та рідній сестрі під безоплатну приватизацію в 2012 – 2015 роках.

 За словами аналітиків, земля виділялася в одних з найдорожчих приміських районах Києва, а саме селах Білогородка, Ходосівка, Колонщина та Михайлівка-Рубежівка.

"Неодноразове виділення безоплатно землі під Києвом прокурору района та його сім’ї, яка навіть не проживає в Україні, виглядає досить дивним,  – коментує юрист ЦПК Віталій Цокур.

«Тим паче, що земля у виділених районах коштує від тисячі доларів за сотку і зазвичай не виділяється безкоштовно пересічним громадянам», — додає він.

У 2016 році сестрі також перейшла у спадок приватизована раніше матір’ю Холодницького ділянка (0,1 га) під садівництво у Макарівському районі Київської області.

Загалом Холодницький та його сестра володіють 12 об’єктами нерухомості, 8 з яких розташовані на території Києво-Святошинського району, заявляють у ЦПК.

Серед них особиста квартира антикорупційного прокурора у місті Вишневому від забудовника «Акварелі». Саме власник компанії «Акварелі» та мер Вишневого Ілля Діков, з яким раніше працював Холодницький, є фігурантами кримінального розслідування щодо хабара в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун.

Також сестра та матір нинішнього очільника САП у 2013—2014 роках, коли Холодницький працював прокурором Києво-Святошинського району, придбали в цьому ж районі в селі Софіївська Борщагівка 2 квартири в одного і того ж забудовника ТОВ «МІД СЕРВІС» на 183 м² та 125 м², – зазначають у ЦПК.

Крім того, сестра Холодницького у 2017 році набула у власність квартиру в селі Крюківщина на 63 м². Квартира набута за договором пайової участі, який укладено ще у 2013 році від забудовника ЖК «Підкова».

За даними ЦПК, сім’я прокурора володіє також 2 квартирами та житловим будинком у Львові.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2018 19:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100