20.04.2024 14:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Націоналісти знесли «паркан Хомутинніка». Їм протистояли «тітушки» зі зброєю

У Конча-Заспі учасники націоналістичного руху С14 та «Ветеранського братерства» знесли частину паркана навколо маєтку екс-регіонала Віталія Хомутинніка, який перешкоджав доступу до берега Дніпра, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як розповів координатор С14 Сергій Мазур, участь у демонтажі паркану брали «бійці АТО, активісти С14 та Ветеранського братерства».

У «Ветеранському братерстві» заявили, що паркан було розташовано на місці переправи на Ольгин острів до дитячого наметового табору «Робінзон», який функціонує з 1995 року та працює для дітей віком 7-17 років.

На місці переправи, за словами учасників акції, нардеп Хомутиннік «влаштував «приватну територію», обніс все бетонними парканами та залізними воротами».

Опір націоналістам та ветеранам намагалися чинити озброєні чоловіки.

«Активістам довелося силою зносити незаконний паркан, що перешкоджав проходу до Дніпра. «Тітушки» зі зброєю захищали паркан, потім приїхав «Беркут» і почав затримувати активістів, тітушок чомусь не затримували. Потім приїхав «КОРД» і почав затримувати «тітушок», які захопили узбережжя», — зазначив «азовець» Данило Яковлев.

Після прибуття на місце події «КОРДу» на території було проведено обшук щодо незаконного зберігання зброї.

У свою чергу у поліції Києва повідомили, що на виклик про конфлікт на базі відпочинку виїхали спецпризначенці, патрульні та слідчо-оперативна група.

«На місці події виявили людей, котрі, зі слів свідків, пошкодили встановлений там паркан. Аби з’ясувати, що сталося, з усіма учасниками конфлікту поспілкувалися на місці: встановили анкетні дані та відібрали пояснення. Нікого не затримували. Внаслідок події ніхто не постраждав», — зазначено у повідомленні.

«У слідчих є доба, щоби визначитися із правовою кваліфікацією події», — додали у поліції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-07-2018 21:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100