25.04.2024 13:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Експерти нарахували 12 вибухів міномета «Молот» з 2016 року

 

З моменту введення в експлуатацію міномету «Молот» з 2016 по 2018 роки відбулося 8 його підривів через позаштатне спрацювання.

Про це повідомив 12 липня 2018 року під час виступу на засіданні комітету Ради з питань нацбезпеки і оборони начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил Ігор Чепков, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Міномет „Молот“ знаходиться в експлуатації з 2016 року. Якщо аналізувати всі випадки, які привели до втрат особового складу, то за весь час відбулося 8 підривів через позаштатне спрацювання міномета», – сказав він.

За словами Чепкова, з 8 підривів мінометів 3 відбулося унаслідок подвійного заряджання, а 4 — унаслідок передчасного спрацювання підривника. Один міномет був зруйнований унаслідок бойового зіткнення.

Раніше в Міноборони повідомили, що проведений 11 липня слідчий експеримент показав, що розрив міномета «Молот» на Рівненському полігоні, внаслідок якого 6 липня загинули 3 військовослужбовці, ще 9 зазнали поранень, стався через подвійне заряджання.

120-мм міномет «Молот» розробляє ПАТ «Маяк» (Київ), що входить в держконцерн «Укроборонпром».

Директор держконцерну «Укроборонпром» Павло Букін заявив, що наразі в Україні немає альтернативи мінометам «Молот».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-07-2018 20:47 | Кількість переглядів 9451 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100