18.04.2024 07:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Для інтеграції в НАТО нам не потрібні зміни в Конституції, — Сироїд

 

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд висловила впевненість в тому, що для інтеграції України в Північноатлантичний альянс немає необхідності у внесенні змін до Конституції.

Про це вона заявила журналістам, повідомляє 40ka.info.

«Щоб інтегруватися в НАТО, нам не потрібно вносити зміни до Конституції, нам просто потрібно реформувати Збройні сили і систему командування і контролю. Тобто президент України, відповідно до стандартів НАТО, не може командувати армією, контролювати армію і контролювати армійський бюджет, тому що це суперечить стандартам НАТО», — сказала Сироїд.

За словами віце-спікера, намір президента України Петра Порошенка закріпити в Конституції прагнення країни вступити до Північноатлантичного альянсу необхідне йому для отримання електоральних балів.

21 червня Верховна Рада України підтримала в другому читанні президентський законопроект Про національну безпеку.

Згідно із законопроектом, обсяг витрат на фінансування сектора безпеки і оборони повинен становити не менше 5% запланованого обсягу ВВП, з яких не менше 3% — на фінансування сил оборони.

На наступний день, 22 червня, президент України Петро Порошенко висловив надію, що Верховна Рада підтримає його ініціативу про закріплення в Конституції України стратегічного курсу на членство в Євросоюзі і НАТО.

«Я сподіваюся, що як Верховна Рада підтримала цей закон [про національну безпеку] також вона підтримає і мої пропозиції щодо закріплення європейської та євроатлантичної інтеграції в основному законі нашої країни — Конституції», — сказав тоді Порошенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-07-2018 21:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100