29.03.2024 03:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваковщина. До нападу на активістку Катерину Гандзюк у Херсоні може бути причетна поліція

До нападу з кислотою на активістку і працівницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це в ефірі «Громадського радіо» заявила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

«Справді, є такі випадки, коли поліція не те, що не розслідує, але ще й дуже часто стоїть за тими, хто нападав… З приводу Катерини Гандзюк і вчорашнього нападу на неї, там теж може бути такий мотив, оскільки вона активно критикувала корупцію у місцевій поліції і, власне, це теж може бути одним із мотивів нападу на неї. Це відразу породжує сумніви, що розслідування буде справедливим, всестороннім та ефективним», — сказала вона.

На підтвердження своїх слів Печончик звернула увагу, що лише за два дні поліція вже два рази змінила кваліфікацію цієї справи.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Юрист Масі Найєм повідомив у Facebook, що в активістки хімічний опік обличчя, шиї, тулуба, верхньої кінцівки 40% III-II ступеня.

Правоохоронці перекваліфікували напад на Гандзюк з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще — на замах на вбивство.

У ЗМІ є інформація, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв суд.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того вона говорила про зловживання міськвлади Херсона.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-08-2018 21:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100