19.03.2024 06:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддю Тетяну Денисюк, що передала газ «Укргазвидобування» компанії Онищенка, відправили під суд

Тетяна Денисюк — дочка колишнього голови харківської податкової Станіслава Денисюк, повідомляє 40ka.info.

Обвинувальний акт у справі судді, яка передала газ «Укргазвидобування» компанії Онищенка, відправили в суд для розгляду по суті, повідомляє прес-центр НАБУ.

«Служителька Феміди підозрюється в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Зокрема, суддя зобов'язала ВАТ „Укргазвидобування“ (100% акцій належать НАК „Нафтогаз України“, яка є власністю держави) передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо заарештований постановами слідчого судді в кримінальному провадженні Національного бюро (так звана „газова справа“)», — йдеться у повідомленні.

Рішення про передавання арештованого природного газу приватному товариству суддя ухвалила на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства. На думку слідства, розгляд зустрічного позову відбувся в умовах, коли компанія не сплатила судовий збір, в результаті чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

За даними слідства, в рамках цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства — зменшила розмір пені, що підлягає стягненню з ТОВ за основним позовом, відстрочила на один рік виконання рішення про стягнення понад 3 млн грн боргу на користь «Укргазвидобування».

Надалі рішення судді господарського суду Харківської області було скасовано постановою Харківського апеляційного господарського суду.

Судді повідомили про підозру 21 березня за 2 ч. ст. 364 і ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України.

17 травня 2018 року судді та її захисникам були відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ почали в січні 2017 року.

За даними з відкритих джерел, мова йде про суддю Тетяну Денисюк. Вона є дочкою колишнього голови харківської податкової Станіслава Денисюка, який зараз перебуває під вартою у справі про податкові майданчики екс-міністра податків і зборів Олександра Клименка.

У грудні 2016 року Денисюк передала «Карпатнадраінвесту» газ, видобутий компанією «Укргазвидобування» втікача нардепа Олександра Онищенка.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-08-2018 20:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100