28.03.2024 17:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

16 вересня о 18:30 на Майдані – вшанування пам’яті Гонгадзе

 

16 вересня 2018 року о 18:30 на Майдані біля Монументу Незалежності у Києві Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Інститут масової інформації, ГО «Детектор медіа» проведуть спільну акцію з вшанування пам’яті Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та всіх загиблих журналістів

Про це йдуться у прес-релізі НСЖУ, повідомляє sprotiv.org.

Організатори закликають приєднатися всіх охочих, а також провести подібні акції пам’яті у регіонах.

Ініціатори акції наголошують, що професія журналіста в Україні продовжує залишатися небезпечною.

«Колеги зазнають великих ризиків, не тільки перебуваючи в гарячих точках на сході країни, а й просто порушуючи резонансні теми та ставлячи незручні запитання владі. І жодна з гучних справ – чи то про побиття чи навіть про вбивства журналістів – досі не розкрита. Тому ця акція – ще одне нагадування владі про відповідальність і нагадування медіаспільноті  про солідарність», – йдеться в релізі НСЖУ.

Нагадаємо, журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові.

20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-09-2018 13:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100