19.03.2024 04:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У цьому році грипом ризикують захворіти 13 млн українців

 

У 2018 році в Україні будуть циркулювати три штами вірусу грипу, яким ризикують захворіти 13 млн українців.

З таким тривожним прогнозом виступив гендиректор центру громадського здоров’я МОЗ Володимир Курпіта, повідомляє 4oka.info.

За його словами, у третини українців є високі ризики не тільки інфікуватися вірусом грипу, а й зіткнутися з небезпечними наслідками захворювання.

Тому Курпіта закликав населення країни вакцинуватися від грипу, незважаючи на те, що це щеплення є необов’язковим.

Представник МОЗ уточнив, що на сьогоднішній день в аптеки країни завезли 350 тисяч доз вакцин від грипу — їх вартість становить від 200 до 300 гривень. У відомстві вважають, що їх має вистачити до середини грудня, після чого проведуть нові поставки. Курпіта також підкреслив, що ці вакцини не захищають від сезонних застуд, нежиті та кашлю, але дозволяють максимально знизити ризики захворювання вірусним грипом і пов’язаними з ним ускладненнями.

Також в МОЗ додали, що за перший тиждень жовтня 2018 року в Україні вже зареєстровано 142 тисячі випадків захворювання на грип та ГРВІ. Відзначається, що це ще не початок епідемії, яка, за прогнозами медиків, буде тривати до травня 2019 року. У відомстві нагадали, що в минулому епідсезоні семеро українців померли від грипу.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-10-2018 20:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100