19.03.2024 04:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Фейкові вибори» на окупованому Донбасі є частиною гібридної війни РФ, — НАТО

 

Так звані «вибори», які відбулися минулої неділі в угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» є частиною гібридної війни Кремля проти України.

Таку заяву зробила президент парламентської асамблеї НАТО Раса Юкневічене, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Це не вибори, це фейкові „вибори“. Жодна країна НАТО, жодна країна Європейського Союзу не визнає ці „вибори“. Не буде жодних наслідків, вони порушують міжнародне право. Щоб вони не говорили, це не вибори, а частина гібридної війни», — наголосила Юкневічене.

За словами президента парламентської асамблеї НАТО, Україна лишається полігоном кремлівської пропаганди та об’єктом гібридної війни.

«Це ті ж самі дії, до яких вдавався КДБ за часів Радянського Союзу. Всі ці методи зараз працюють, тільки вже з урахуванням особливостей сучасного світу, з використанням Інтернету, соцмереж — всього того, що вони (росіяни — ред) можуть використати», — заявила посадовець.

Юкневічене також звернула увагу на окремі елементи інформаційної війни Росії проти України.

«Навіть той наратив, який використовує Кремль у західних ЗМІ про те, що конфлікт в Україні це український конфлікт. Це не український конфлікт, це агресія Росії проти України. Там офіцери Російської Федерації керують цими так званими сепаратистами. Не було б ніякого сепаратизму, якщо б не вторгнення Росії в цю країну», — наголосила вона.

9 листопада 2018 року за фактом організації псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу було розпочато кримінальне провадження.

11 листопада на території ОРДЛО пройшли так звані «вибори» ватажків угруповань «ДНР» і «ЛНР».

В ОБСЄ вважають, що «вибори» на території ОРДЛО не відповідатимуть Мінським угодам.ЄС також засудив заплановані проросійськими бойовиками на 11 листопада «вибори» на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Міністри ЄС 19 листопада обговорять нові санкції через «вибори» на окупованому Донбасі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-11-2018 21:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100