20.04.2024 17:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За бандитським нападом на Гриценка в Одесі стоїть СБУ, — Єгор Фірсов

 

Соратник лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка Єгор Фірсов стверджує, що за нападом на активістів цієї політсили в Одесі стоїть Служба безпеки.

Про це він пише 3 грудня своєму блозі на «Українській правді», називаючи прізвища п'ятьох нападників, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Важлива інформація з приводу нападу на Гриценка й активістів партії „Громадянська позиція“. Особи п'ятьох нападників вже встановлено, їх затримали. Щодо чотирьох пройшов суд, який відправив їх під домашній арешт з електронними браслетами. П'ятого судитимуть сьогодні», – пише Фірсов.

За даними нардепа, прізвища нападників: Олександр Капшін, Рамзан Тагіров, Володимир Куляба, Богдан Іванченко й Андрій Іванов.

 "Перші двоє досить відомі в певних колах Одеси. Капшін є учасником місцевого рейкового «Автомайдану», пов'язаного з Резвушкіним і мером Трухановим", — пише Фірсов.

За його словами, Тагірова називають рейдером, організатором погромів на будівництвах.

«У мережі можна знайти матеріали, які розповідають про подвиги цих „активістів“ – напад на будівельні майданчики, наїзди на нелегальні зали ігрових автоматів і спроби кришування таких закладів та інші замовні руху. І ось до цих подвигів додався ще один – напад на кандидата в президенти», – пише екс-нардеп.

Фірсов стверджує, що за його інформацією, нападники на Гриценка «діяли за вказівкою СБУ».

«До речі, СБУ займалася й іншими провокаціями проти Анатолія Степановича в Харкові, Дніпрі, Вінниці та інших областях. Всі імена відомі й, сподіваюся, скоро будуть названі», – резюмує політик.

28 листопада 2018 року близько 30 людей в масках напали на лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та його однопартійців в Одесі.

Гриценко поклав відповідальність за напад на нього з соратниками в Одесі на президента Петра Порошенка.

У партії «Блок Петра Порошенка» заявили, що вимагають від правоохоронних органів швидкого розслідування хуліганських дій щодо Гриценка, а його самого звинуватили у чорному піарі.

30 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що п'ятеро нападників на Гриценка  впізнані і затримані Національною поліцією, а ще щодо 12 осіб будуть прийняті процесуальні рішення.

В Генпрокуратурі зазначали, що «з даних допиту можливих фігурантів бійки з’ясовано, що протиправні дії стосовно керівника політичної партії не пов’язані з його громадською діяльністю, як майбутнього кандидата у президенти України, а стосуються можливих корупційних зв’язків, незаконного відчуження майна Міністерства оборони та іншої діяльності під час зайняття посади керівника вказаного міністерства».

Гриценко раніше оголосив про намір брати участь у президентських виборах у березні 2019 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-12-2018 21:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100