19.04.2024 02:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Мер Житомира Гундич та голова ОДА Сухомлин вчинили злочин, порушивши таємницю голосування. Фото

 

 

У день виборів президента України голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та мер Житомира Сергій Сухомлин сфотографувалися з розгорнутим бюлетенем біля скриньки після голосування.

Як повідомляє ОПОРА, політики опублікували фото на своїх сторінках у Facebook.

«Проголосував за продовження реформ!», – заявив Гундич.

«На світлині він тримає в руках розгорнутий бюлетень, який опускає в скриньку для голосування. Прізвища кандидатів та позначки на фото розмиті, однак можна припустити, що коли було зроблено це фото, інші особи, які є на дільниці, могли побачити відмітку, за кого Гундич віддав свій голос», — зазначають в ОПОРІ.

31 березня 2019 року лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко проголосував на виборах президента і показав на камери бюлетень зі своїм голосом, вчинивши кримінальний злочин.

Радник глави МВС Іван Варченко заявив, що правоохоронці дадуть правову оцінку діям Ляшка.

Відповідно до статті 159 (порушення таємниці голосування) Кримінального Кодексу України:

Умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

31 березня 2019 року в Україні проходять вибори президента. Виборчі дільниці по всій країні відкрились о 8 і працюватимуть до 20 години.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2019 16:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100