28.03.2024 13:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Зеленський пояснив, навіщо йому незадекларована вілла на «курорті російських олігархів»

 

Кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський каже, що його фірма купила віллу в Італії як спосіб вкласти гроші, повідомляє 40ka.info.

Про це йдеться у сюжеті програми «Схеми».

Зеленський сказав журналістам, що «вже відповів» на питання стосовно незадекларованого італійського маєтку, і що його команді «нічого ховати».

За словами шоумена, його компанія володіла західною нерухомістю, тому що в Україні «була недосконала банківська система».

«Вкладали… Як тільки будемо знімати новий фільм... Ця вілла… просто йдеться і знімається кіно. Ось і все», – цитують журналісти кандидата.

За даними журналістів «Слідство.Інфо», Зеленський має незадекларовану 15-кімнатну віллу в італійському місті Форте-дей-Мармі, відомому як місце, де хазяйнують росіяни.

У Зеленського заявили, що за законом він не зобов'язаний декларувати свою італійську віллу.

Пізніше виявилось, що виборча команда Зеленського заблокувала у Facebook журналістів-розслідувачів, нібито, випадково.

За завідомо недостовірні відомості у декларації передбачено кримінальну відповідальність.

Стаття 366-1 Кримінального кодекусу України. Декларування недостовірної інформації

Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації -караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка. Суб’єктами декларування є особи, які відповідно до частин першої та другої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідальність за цією статтею за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-04-2019 17:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100