23.04.2024 12:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Судді у справі Жириновського, підозрюваного у фінансуванні тероризму, взяли самовідвід. На виборах президента Жириновський агітував за зеленского

Судді Шевченківського райсуда м.Києва заявили про самовідвід у справі лідера «Ліберально-демократичної партії Росії» Володимира Жириновського, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Підготовче засідання у справі Жириновського і ще двох депутатів Держдуми від ЛДПР — Олексія Діденка і Михайла Дєгтярьова, яких ГПУ підозрює у фінансуванні тероризму, відбулося 28 травня 2019 року, йдеться у сюжеті «Радіо Свобода».

Головуючий суддя Андрій Трубніков заявив про самовідвід суддівської колегії, обґрунтувавши це тим, що раніше член колегії Тетяна Левицька вже брала участь у цьому кримінальному провадженні в ролі слідчої судді, а сам Трубников був слідчим суддею у справі, яку виділили з цього провадження.

Кримінально-процесуальний кодекс забороняє слідчим суддям здійснювати судочинство під час розгляду справи по суті.

Справу буде направлено на автоматичний перерозподіл іншим суддям Шевченківського райсуду.

У вівторок до суду з’явилися прокурор і адвокати Діденка і Дєгтярьова, захисник Жириновського не прийшов.  Сторони мали визначити, коли відбудеться оголошення обвинувального акту.

23 серпня 2017 р. ГПУ повідомила про підозру депутату Держдуми РФ Володимиру Жириновському у фінансуванні бойовиків «Л/ДНР».

У вересні 2018 р. Генпрокуратура отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Жириновського, Михайла Дєгтярьова та Олексія Діденка, підозрюваних у фінансуванні тероризму.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 258-5 КК України, який вручили захисникам Жириновського, Діденка і Дєгтярьова, у жовтні 2018 р. було направлено до суду.

Під час виборів президента України Жириновський казав наступне: «Ніхто в Росії не бажає перемоги Порошенко! Забудьте це слово! Ні про яку перемогу Порошенко навіть і говорити не треба! Але якщо там залишається Зеленський ... Ну, ім'я його мені подобається, я теж Володимир, і Ленін був Володимир, і в Кремлі сидить Володимир».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-05-2019 18:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100