20.04.2024 03:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Підозрюваного у держзраді суддю Валерія Чорнобука звільнили з-під варти

Валерій Чорнобук

Київський апеляційний суд скасував ухвалу про продовження строку тримання під вартою колишньому голові Апеляційного суду АР Крим Валерію Чорнобуку, якого підозрюють у держзраді, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це 10 червня повідомляє прес-служба прокуратури автономної республіки Крим.

Судом була скасована ухвала Голосіївського районного суду Києва, у зв’язку з цим, Чорнобука звільнили з-під варти.

Відповідне рішення прийняла колегія суддів: Денис Масенко (головуючий), Ігор Паленик, Олег Присяжнюк.

Відзначається, що позиція адвокатів Чорнобука ґрунтувалася на тому, що підозрюваний є «діючим суддею».

Зокрема, захисники опирались на рішення від 29.11.2018 Верховного суду, який у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду визнав протиправним та скасував постанову Верховної Ради про звільнення Чорнобука.

«У відповідності до закону „Про судоустрій і статус суддів“ скасування постанови ВР України „Про звільнення судді“ не є підставою для відновлення на посаді судді, тобто особа не набула статусу судді», — відзначили у прокуратурі.

У відомстві зазначають, що вирішення питання щодо звільнення особи з посади судді відноситься до повноважень Вищої ради правосуддя.

10 грудня 2018 року Верховний суд скасував постанову Верховної Ради про звільнення Валерія Чорнобука з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Водночас, Верховний суд відзначив, що скасування постанови парламенту, якою Валерія Чорнобука було звільнено з посади судді, не є підставою для поновлення його на посаді.

3 листопада Чорнобука затримали в Києві. Наразі суддя перебуває під вартою, йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці.

Щодо нього триває досудове розслідування.

Прес-служба СБУ повідомляла, що з 2014 року український посадовець сприяв країні-агресору в забезпеченні функціонування судових органів на тимчасово окупованій території півострова Крим.

Чорнобук також переховувався від слідства, його оголошували в державний розшук.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-06-2019 9:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100